Weboldalunk használatával jóváhagyod a Cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Chipboard Tuning

Chipboard Tuning Mi az a chipboard a scrapbookban, és miként lehet a legtöbbet kihozni belőlük.

A minap egy kedves vásárlói levél gondolkodtatott el.   Nagy vonalakban az állt benne, hogy idő kellett neki, mire megbarátkozott a chipboardokkal, mire tudott vele mit kezdeni, de mára már imádja! :)

Tényleg elgondolkodtam a dolgon. Lehet ami nekem kézen fekvő dolog, hiszen nap mint nap itt vannak és használom ezeket a díszítőelemeket, másnak idő kell, mire rájön mit is lehet vele kezdeni.

Arra gondoltam tehát, hogy itt a blogon bemutatok néhány chipboard tuningolási lehetőséget. Megmutatom mit lehet kihozni egy aprócska natúr díszítőelemből.

Remélem hasznosnak fogjátok találni, és ezentúl még bátrabban nyúltok ehhez a remek elemhez.

 

De, először is... Mi is az a chipboard?

A Scrapfellow chipboardok  ~1,5 mm vastag savmentes papírkarton lemezek, melyeket lézerrel vágunk formára. A lézeres technológia miatt a karton széle megég vágás közben, de a körültekintő gyártási folyamatnak köszönhetően nem ég kormosra, tehát nem is fogja a féltett scrapbook alkotásunkat, vagy a kezünket összepiszkolni.

 

Amiért szeretjük a chipboardokat...

A 1,5 mm éppen elegendő vastagság, hogy scrapbook oldalon elhelyezve dimenziót ad az oldalnak. Nem egy vékony papírdarab, hanem egy vastag karton, tehát az oldal síkjából kiemelkedik, ezzel is attraktívabbá téve alkotásunkat. Ha szeretnénk, akkor 3D ragasztókockával ezt a dimenziót tovább fokozhatjuk, jobban elemelhetjük az oldal síkjától a chipboard elemeket.

Natúr színének köszönhetően nem egy kötött elem, olyanná formáljuk, amilyenné csak szeretnénk, hogy a lehető legjobban passzoljon színben és stílusban az oldalunkhoz.

A natúr szín önmagában is szép, és mivel a széle megbarnul a lézeres vágástól, önmagában is jellegzetes díszítőelem lehet a mai divatos modern scrapbook oldalakon is, és vintage stílusú alkotásokon is.

Szeretjük, mert papírból van, mégis van tartása.

Könnyű, nem nehezíti el a scrapbook oldalunkat.

Papír volta miatt könnyen lehet festeni, írni, rajzolni rá.. és ami még nagyon fontos, könnyű ragasztani is.

Chipboard tuning #1

Ha úgy kívánja scrapbook oldalunk, ne féljünk Á-La-Nature hagyni a chipboardokat. Nagyon szépen mutatnak változtatás nélkül is.

Én amúgy is nagyon kedvelem a natúr, kraftos oldalakat, amihez tökéletesek a semleges elemek.

Oké, oké... ez nem tuning, csak egy lehetőség. :)

De mit szólnál ha ezt a semleges chipboardot rávarrnád az oldalra. Hm? Máris adtál még egy kis extrát az egészhez. Válassz az oldalhoz illő színű cérnát. Varrhatod kézzel vagy géppel. Mindnek megvan a maga szépsége.

Próbáld ki a chipboard varrást! A varrógép könnyen viszi, nem kell félni, hogy beletörik a tű.

Chipboard tuning #2

Van otthon színes ceruzád, tollad, tűfilced? Bátran firkáld össze a chipiket. Vidd bele az egyéniségedet. Formáld magadévá a díszítőelemet, mert az alkotásod is attól lesz egyedi, ha megmutatkozik belőle, hogy ki is vagy. A kreatív csapatból Szabina, és Szilvi nagyon szeretnek firkálni. Tőlük mutatok példát erre.

A firka kategóriába tartozik nekem, a chipboard széleinek kontúrozása is, ezzel hangsúlyosabbá téve a díszítőelemet. Kontúrozhatod akrilfestékkel, tintával, filccel. Az alábbi inspirációnál Szilvi a chipboard betűk széleit kicsi bélyegzőpárnával húzta körbe, a felületét pedig  lazán összepacsmagolta vele.

Chipboard tuning #3

Ha kicsit bátrabb vagy, esetleg artisztikusabbá szeretnéd tenni az összhatást, akkor vedd elő a kedvenc festékes szettedet. Ha neked nincs, akkor kérd kölcsön a gyerektől. :)

Vízfesték, akrilfesték, akvarel, anilin... ezekkel a vizes/folyékony festékekkel nagyszerű hatást lehet a chipboardokon is elérni.

Fess, pacázz, engedd szabadjára a fantáziád!

Chipboard tuning #4

Tintázz!

A scrapbookos piacon ezer féle bélyegzéshez használatos tintapárnát lehet kapni. Rengeteg színben és minőségben.

A chipboardok nagyon jól felveszik az ilyen tintákat. Ha színezni szeretnénk a chipboardot, szerintem ez a legeslegkönnyebb módja. Csak elő kell venni azt a színű tintapárnát amelyik színben passzol a scrapbook oldalunkhoz, rányomkodjuk a chipboardot, hagyjuk megszáradni, és már kész is.

Gyönyörű telt, vagy vibráló színeket kaphatunk. Teljesen tinta függő a végeredmény, mert a chipboard natúr színe a tinta színét nem módosítja.

 

Remélem az eddigiek is segítettek beindítani a fantáziádat! Biztatlak, hogy bátran kísérletezz a chipboardokkal, mert nagyon mókás velük az alkotás.

Olvasd el a folytatást is---> Chipboard Tuning 2.

Tartalomhoz tartozó címkék: Termékfelhasználási tippek

Keresés