Weboldalunk használatával jóváhagyod a Cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Scrapbook utazás közben

Scrapbook utazás közben Mindenki ismeri a jelenséget, hogy az emlékek egy idő után megkopnak. Ez tény, és az az igazság, hogy a mai rohanó világban ez a folyamat is felgyorsult. Szuper dolog, ha úgy tudunk elmenni nyaralni, hogy otthon és a munkahelyen minden rendben van, nyugodtan átkapcsolhatunk pihenő üzemmódba, és irány a gondtalan nyaralás.

Az a pár hét is olyan gyorsan elröppen, és olyan hirtelen visszacseppenünk a hétköznapi valóságba, hogy sokszor még, ha el is határoztuk előre magunkban, hogy a nyaraláskor készült tonnányi fotóból albumot készítünk, nos, valljuk be ritka, mint a fehér holló, aki ezt meg is csinálja nyaralás után.

Ez van.  Tegye fel a kezét, aki jókislány, és szépen sorakoznak a könyvespolcán az elmúlt évek nyaralós albumai kronológiai sorrendben.

Ha elmarad az élmények azonnali feldolgozása, az emlékek igencsak hamar meg is halványulnak, mert a napi valóság sodor tovább magával.

DE, ne aggódj! Erre is van ám megoldás. Készülj fel a nyaralásra scrapbookosként is, hogy útközben dokumentálhass, és ez ne legyen számodra teher. Alkoss akár a reptéren várva, vonaton zötyögve, vagy egy kávézónál pihenés közben, nem beszélve a strandon a napernyő alatt a hasunk süttetése közben. Vigyél magaddal az útra egy kompakt alkotócsomagot, ami nem foglal sok helyet, de mégis minden benne van, ami az azonnali emlékmegőrzéshez szükséges. Gondolom mondanom sem kell, hogy most a lehető legegyszerűbb megoldásban gondolkodom, és nem abban, hogy a bőröndöm felét a gesso, és egyéb mixed médiás kellékek töltsék ki, vagy olyan hobbivegyszerek, amiket elkobozhatnak a reptéri becsekkoláskor.

SCRAPBOOKOS ÚTI ALKOTÓCSOMAG

Ezeket az eszközöket vidd magaddal, ha utazás közben szeretnél scrapbokozni. Annyi cuccot válogass össze, ami belefér egy hordozható zacsiba, vászonzsákba, vagy az egyik cipzáros rekeszbe a válltáskádban.

  • UTAZÓNOTESZ

Egy stílusos bőr mappa, melyben egyszerre több scrapbookos füzetet is vihetsz magaddal. Utazónoteszt nálunk is vásárolhatsz.

  • RAGASZTÓ

Ragasztóroller, vagy egy tekercs téphető kétoldalas ragasztót vigyél, hogy ne kelljen ollóval bajlódni.

  • KEDVENC ÍRÓESZKÖZÖD

Vékony hegyű tűfilc, zselés toll, vagy golyós toll. Minél vékonyabban fog a tollad, annál több kommentet tudsz írni a füzetbe. :)

Ha szeretsz rajzolni, akkor természetesen vidd magaddal a rajzeszközeidet is.

  • DÍSZÍTŐELEMEK

A notesz azonnali díszítéséhez a legalkalmasabbak az öntapadós dekorációs elemek.  Például dekortapasz, matricák, betűmatricák.

  • AKRILBÉLYEGZŐK

Mivel a modern akrilbélyegzők igen kicsi helyet foglalnak el, ezért kár volna kihagyni az utazós csomagból a kedvenc pecsétjeidet. Utazós témájú Plannerpecsétet, vagy betűbélyegzőket.

  • MINI TINTAPÁRNÁK

Hogy pecsételni tudj, feltétlenül vidd magaddal pár kedvenc tintapárnádat. Mindenképpen a mini verziókat, hogy kis helyen elférjenek. A pecsételéshez szükség lesz egy akriltömbre is. Szettben vásárolható, de elég aha a legkisebbet viszed az útra.

  • FOTÓK

Mivel az utazás során, az utazás élményeit feldolgozandó készülsz alkotni, így érdemes elgondolkodni egy hordozható fotónyomtató vásárlásán. A hordozható fotónyomtatókra általában az okostelefonról is lehet nyomtatást indítani. A telefonon pedig lehet olyan alkalmazást használni, amivel fotómontázst tudsz készíteni, így egy fotópapírra akár 2-3 kisméretű fénykép is rányomtatható.

Ilyen hordozható fotónyomtató például a Canon Selphy, ami nekem is nagy kedvencem. Szép, laborminőségű fényképet lehet vele nyomtatni 1 perc alatt. Az újabb verzióknál úgy olvastam már lehet akkumulátorral is működtetni.

Tipp

Ha nincs lehetőséged magaddal vinni a nyomtatót, akkor elég, ha fényképsablonokat vágsz kartonból pontosan akkora méretben, amekkora fényképeket szeretnél a noteszbe ragasztani majd. Így útközben, kicsit fejben scrapbookozva, tudod melyik fotót tennéd az oldalra, mekkora méretben. Előveszed az annak megfelelő fotósablonodat, elhelyezed az oldalon, hogy kommenttel  körbeírhasd, és lásd hova kell egy kis dekortapasz vagy matrica. Ceruzával írj emlékeztetőt a helyére, hogy melyik fotót szántad oda, és otthon ne felejtsd ám el utólag beragasztani. Ez így félmegoldás tudom, de így elkerülhető az, hogy az út során kihagyd a jegyzetelést, dokumentálást. A fénykép/nyomtató hiánya ne legyen akadály.

Tartalomhoz tartozó címkék: Utazónotesz

Keresés