Weboldalunk használatával jóváhagyod a Cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Chipboard Tuning 2.

Chipboard Tuning 2.

Az első Chipboard Tuning  bejegyzésemben láthattátok, hogy minimális képzelőerővel, és erőfeszítéssel milyen klassz dolgokat lehet a natúr chipboardokból kihozni.

A mai folytatásban megmutatom hogyan lehet ezt még tovább fokozni.

Figyelem! Ezúttal csillogni villogni fogunk! 

Chipboard Tuning #5

Lakkozás

Scrapbookozáshoz ajánlott speciális lakkal kend be a chipboard felszínét, hogy szép csillogó legyen.

Lehet kapni sima lakkot, amitől a felülete síkban fényessé válik, de lehet olyan lakkokat is kapni, amelyek sűrűbbek, és ettől domborúan száradnak meg a chipboard felületén. A scrapbookozáshoz ajánlott lakkok saventesek, és hosszú idő elteltével sem fognak megsárgulni, tehát 10-20 év múlva is ugyan így fognak kinézni, mint ma.

sima lakk

Ha a lakkozás előtt színes tintával beszíneztük a chipboardot, akkor az eredmény még klasszabb lesz. Színes, vidám és csillogó díszítőelem.

domború lakk esetében

repesztőlakkal bekenve:

A repesztőlakkot sokan csak a vintage (régies) stílusú scrapbook oldalakhoz használják. Én viszont biztatlak, hogy használd bátran fiatalos, cserfes oldalakhoz és albumokhoz is, mert nagyon jól néz ki az ilyen törött üveg hatás vidám színesben is. :)

Chipboard Tuning #6

Gyöngyház fény hatást érhetünk el, ha a chipboard felületét gyöngytollal kenjük be. Gyöngytoll is kapható sok színben. Az ilyen selyemfényű chipboardokat el tudom képzelni elegánsabb oldalakon, vagy esküvői albumok díszítőelemeként.


Chipboard Tuning #7

Csillámporozás

Csillámpor is kiváló tuningoló eszköz lehet.  Lehet kapni fiolában a szivárvány minden színében. A por alakú csillámot a  frissen lakkozott rétegbe szórjuk bele, majd hagyjuk megszáradni a chipboard felületén.

Lehet kapni csillámport már ragasztóval egyesített változatban is. A csillámporos ragasztót egyszerűen csak rá kell kenni egyenletesen a chipi felületére, majd hagyjuk száradni.

A harmadik variáció, ha a csillámport spray formájában (Shine mist) ráfújjuk vagy rácsepegtetjük a chipboard felületére.  A hatás nem marad el. :)

Ezt a fajta csillámport száradás után feltétlenül rögzítsük hobbilakkal, ami olyan mint a hajlakk (fújható) viszont nem annyira illatos, és ragacsos. Ha lakkal rögzítettük, akkor a finom csillámport a kezünkkel sem tudjuk leszedni róla. Tartós marad a csillogás.

 

Chipboard Tuning #8

Struktúrpaszta

Használjunk struktúrpasztát, ha durva felszínű, havas, különleges hatást szeretnénk elérni. A fehér struktúrpasztát több szemcsenagysággal lehet kapni (finom, közepes, és durva). A kicsi chipboardokra érdemes a finom szemcséset, vagy a közepeset választani.

Gyönyörű, hóval borított kinézete lesz a chipboardnak a struktúrpasztától, főleg ha a chipboard barna szélét akrilfestékkel is lezárjuk.

A struktúrpasztát is lehet csillámosítani. Nézzétek milyen gyönyörű a végeredmény!

Fontos, hogy a csillámport még a nedves pasztára szórjuk rá, hogy együtt száradhassanak meg.

Hogy tetszenek?

Remélem alkotásra inspirálnak, és azt is remélem, hogy sikerült bebizonyítani mennyire változatosan lehet a chipboardokat tuningolni.

 

Az előző Chipboard Tuning posztot itt találod.

Tartalomhoz tartozó címkék: Termékfelhasználási tippek

Keresés