Weboldalunk használatával jóváhagyod a Cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Egyszerűsíts! - az életben, a scrapbookban

Egyszerűsíts! - az életben, a scrapbookban Az elmúlt években az életem sok területén arra jutottam, hogy minden sokkal könnyebb, ha nem bonyolítom túl. Az egyszerűség mindig sokkal célravezetőbb. Így van ez a scrapbookban is.

Most, hogy babát várok, és tudatosan készülök arra az időszakra, amikor már itt lesz mellettem a pici, viszont a munka is, hiszen azt nem szeretném abbahagyni. A kettőt össze kell tudnom hangolni, és ez csak úgy megy, ha egyszerűsítek. 

Első lépésként átalakítottam a Scrapfellow KitKlubot. A mai modern elvárásoknak sokkal inkább megfelelőbb alkotócsomagot alakítottam ki, amiből valóban egyszerűbb és hatékonyabb alkotni. Sallangmentes, átláthatóbb, kompaktabb csomag, aminek minden porcikáját fel akarom használni, és nem érzem azt, hogy felesleges elemek vannak benne.

Minden bizonnyal nem tudok mindenkinek megfelelni ezzel az új koncepcióval, de ez nem is biztos, hogy baj. Azoknak tudom ezzel az új szisztémával segíteni a kreatív családi sztorizását, akiknek elsősorban a családi emlékek hatékony, kevés időt igénylő  megőrzése a cél. Már elengedtem azt, hogy a scrapbook minden területének igényeit kielégítsem. Egyszerűen nem megy. Nem egy szimplán kereskedő webshopos vagyok, hanem alkotó scrapbookos, aki a havi csomagokat megtervezi, előállítja olyan módon, amit én is szívesen és örömmel fel is tudok használni. Csak ezzel tudok azonosulni, ezt tudom átadni Nektek. 

Tehát az évek alatt kikopott a webshopból a Mixed Média, a mindenféle külföldi trendi cuccok forgalmazása. Maradt szimplán az, amit én tudok előállítani, de azt a legnagyobb szeretettel és odafigyeléssel.

Időnként tehát nem árt a felfrissülés. A gondolati és a valós nagytakarítás.

Érdemes az alkotói folyamataidat is átgondolni. Mi az, ami tényleg támogatja a scrapbookozásodat. Tisztázd le magadban, hogy milyen irány tetszik neked, mi az igazán fontos számodra a scrapbookozásban, és a sallangokat könyörtelenül engedd el.

Tegyél rendet a fejedben, aztán pedig nézz szét az alkotós asztalodon. Szedjél le minden olyan cuccot, amit biztosan nem fogsz használni, és hagyj kézközelben és/vagy szem előtt minden olyat, amivel igazán foglalkozni szeretnél.

Nekem 2019. tavasza előtt nem volt igazából véve alkotósarkom, se külön szobám erre a célra. Ettől több nem is lesz, mint ami most van. Bőven elég az, ami van. Egyszerűen csak rendet kell benne tartani. Személyes tapasztalat, hogy alkotni is sokkal könnyebb átlátható és kevesebb cuccból, mert akkor az agyam azzal foglalkozik, hogy a szem előtt lévő dolgokat felhasználja, és így a fél- egyórás alkotóidőm nem a keresgéléssel telik. Akkora megkönnyebbülés...

Személyes sztori: Pár nappal ezelőtt látva a káoszt az asztalomon, én is átpörgettem az agyamon, hogy mit is szeretnék pontosan. Eddig a hétköznapi munkafelületem és az alkotós felületem egy és ugyan az volt. Hiába csak a füzetbe alkottam már, egyszerűen zavart, hogy alatta ott volt a laptopom. Ha a papírvágót használni akartam, akkor fel kellett álljak a zsúrkocsi mellé, vagy szintén a laptopra pakoltam... Szóval kipattant egy ötlet a fejemből. A KALLAX polc másik oldalára is teszek egy ugyan ilyen asztalkát, és szétválasztom a funkciókat. Meg is rendeltem gyorsan az Ikeából a 1 m-es asztallapot, két lábbal. Pár nap múlva meg is érkezett, ma pedig összeszereltem. Igen, egyedül. Marha büszke vagyok magamra. :D  

Az új oldalra átköltöztettem az irodámat, ami a Scrapfellow üzemeltetéséhez, és a termékek tervezésekhez szükséges dolgokat tartalmazza. Laptop, nyomtató, mappák, számlák, stb...

A régi oldalon pedig levegőhöz jutottam, és az asztalon már tényleg csak az aktuális projekt van előttem, és azok a kitek, amikből épp alkotni akarok. Az asztal mellé továbbra is odatoltam az Ikeás zsúrkocsimat, ami tartalmaz minden alapvető kelléket, cuccokat, amit az elmúlt egy évben összegyűjtöttem, rendszereztem. Kézközelben van, mindent átlátok, elérek. Ha vendégek jönnek, akkor pedig a zsúrkocsit egy perc alatt el tudom innen tolni kevésbé frekventált helyre.

 

Tudom, és én is sok éven át átéreztem a mondás lényegét, hogy a zsenik a káoszon is átlátnak. Hát, lehet a tinikori zsenialitásomat valahol 30-35 körül elhagytam. Ma már nekem nem menne a rendetlenségben dolgozás/alkotás. 

Az egyszerűbb nekem ma már mindenképpen TÖBB. 

Ilyen most a munka/alkotós részem.

Tartalomhoz tartozó címkék: Scrap-suli Személyes sztori

Keresés