Weboldalunk használatával jóváhagyod a Cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Határidőnapló házilag

Határidőnapló házilag Mivel elég feledékeny vagyok (meg egy kicsit régimódi) az egyik legfontosabb dolog ami mindig a táskámban van a határidőnaplóm. Az utóbbi időben azonban nem nagyon találtam olyat ami megfelelne az igényeimnek ezért tavaly csináltam egyet házilag és olyan jól bevált, hogy idén is készítettem egy 2015-2016-os határidőnaplót, igaz kicsit megkésve.

A naplómat az egyszerűség kedvéért A5-ös nagyságúra csináltam és terveztem hozzá havi felbontású naptárat. Ezeket A5-ös méretben nyomtattam ki. Minden hónaphoz készült elválasztó is az elmúlt hónapok KitKlub csomagjainak scrap papírjaiból kivágva. Ezekhez kis jelölő fülecskéket készítettem, melyeket a 21 x 15 cm-re vágott scrap papírok szélére ragasztottam. A jelölő fülecskék és a havi felbontású naptár ITT tölthetőek le.

A naptárba minden hónaphoz került elválasztó, a kinyomtatott naptár lap és kiegészítésként régi füzetek maradék lapjaiból pár darab jegyzeteléshez. A hónapokon kívül a kapcsolatoknak, utazásoknak és születésnapoknak is hagytam helyett, illetve pár darab rajzlap is bekerült a naptár végére, ha épp rajzolni támadna kedvem.

A naplónak borítót is terveztem. Ezt is ITT tudjátok letölteni. A borítót kinyomtatva újrahasznosított kemény kartonra kasíroztam rá. Miután a mintát rákasíroztam a kartonra, a hátlapra (a szélétől 2 cm-re) 2 csőszegecset helyeztem, amin keresztül gumit ragasztottam a hátlapba. Ezek után az elő és hátlap belső részére is 15 x 19 cm-re kivágott scrap papírt kasíroztam. Miután megszáradtak a borítólapok már csak a spirálozás maradt hátra és a díszítés. A spirálozást nyomtató boltban csináltattam, mivel nincs házi spirálozóm. Díszíteni pedig szépen fokozatosan fogom a naptárat. Kerülnek majd bele például képek, PL kártyák is. Ezt láthatjátok az utolsó képen ahol a Szeptemberi hónapom van félkészen.

És egy kis update így a végére:

Gyorsan kiderült, hogy a papírborítás nem volt jó ötlet és inkább maradnom kellett volna a tavaly már bevált textilborításnál. Ha érdekelnek a részletek a tavalyi naplómról és a textilborításról a blogomon találtok képeket és leírást.

Raveloson Andrea

Keresés