Hello tavasz | Minialbum

Közzétéve:

A márciusi scrapbook készlet már igazi tavaszcsalogató. A kellemes lágy színek és a minták nagyon inspirálóak. Igaz, hogy a március elsejével még csak a meteorológiai tavasz kezdődik és egyelőre még csak lassan melegszik az idő, viszont a tavaszi virágok már nyílnak a kertekben és a szemnek már olyan jó látni újból a színeket. Az albumom is ezt a kora tavaszi időt örökíti meg. A fotók tavaly márciusban készültek a kertünkben és az udvaron.

hello tavasz

Az albumot nagyon egyszerűen készítettem el. A mintás papírokat megfeleztem (6×12 inch), ebből hármat közepén összehajtottam és egymáshoz igazítottam, kilógó részeket levágtam művészkéssel. Középre pedig egy 10×15 cm-es szintén mintás papírt hajtottam. Ezután középen összevarrtam. Mivel a mintás papírok nem túl vastagok, így a varrógép könnyen viszi. A papírokat két oldalt összefogtam varrás előtt, így nem csúsztak el egymáson és a varrásom szép és pontos lett.

Ahhoz, hogy a borítóm kicsit erősebb legyen elől és hátul egy újabb mintás papírt helyeztem el. Kicsit keskenyebbre vágtam, hogy az alatta lévő papír látszódjon, felül és alul viszont hosszabbra hagytam kb. fél-fél centiméterrel. A borító oldalakt ragasztás előtt díszítettem. Az albumot összekötő szalagot szintén a borító oldalak ragasztása előtt rögzítettem.

A borító oldalt pergamen tasakkal, akrilfestékkel festett chipboardal és néhány flitterrel  díszítettem. A kivágott címkék adják az album címét.

hello tavasz 1

Az első belső oldalpár.

Ide került az előkertünkben lévő Magnolia fa virágzó fotója. Csodaszépek a virágai és érdekessége, hogy a virágok előbb nyílnak a levelek csak ezután hajtanak ki. A járókelők is rendszeresen gyönyörködnek benne :)

hello tavasz 2

A következő oldalpáron Emma lábai láthatók. Ez a fotó a tavalyi évben készült Bench Monday fotósorozat része. Ide még dátum kerül majd. A jobb oldalra színes papírból Cameoval vágott pillangók kerültek. Erre az oldalra még kommentárt fogok írni.

hello tavasz 3

A középső oldal.Itt látszik a középre varrt 10x15cm-es papír, amit összefogtam a februári scrapbook készletben található fából készült kapocs díszítőelemmel.

hello tavasz 4

Ezen az oldalpáron nincs fotó. Menet közben variáltam rajta, mert eredetileg az utolsó oldalon található fotót terveztem ide. Ez sem marad kommentár nélkül és még lehet egy kicsi méretű fotót is elhelyezek a bal oldalon.

hello tavasz 5

Az utolsó oldal Emma fotójával. Itt a papírt gessoval vékonyan bekentem, majd száradás után díszítettem. A kommentárt írógéppel írtam.

hello tavasz 6

sig-IZZIE

Vélemény, hozzászólás?