Weboldalunk használatával jóváhagyod a Cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Húsvéti lakásdekor - Tojásfa és vászonkép

Húsvéti lakásdekor - Tojásfa és vászonkép A Húsvéti készülődés fényében a héten egy kis dekorációt készítettem mixed média technikával. 

A múltkori vászonkép készítése annyira kikapcsolt, az eredménybe pedig egyenesen szerelmes lettem, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy milyen jellegű dekor készüljön.

Egy 30×40-es vásznat vettem a helyi hobbiboltban. Pár napig szemeztem vele a műhelyben, aztán bevillant, hogy tojásokat fogok rádolgozni. Gyorsan terveztem egy tojásos Mixed Média Backgroundot, de a kieső tojások annyira tojásfára kívánkoztak, hogy inkább a negatívot pakoltuk a vászonra.

VÁSZONKÉP KÉSZÍTÉSE MIXED MÉDIA TECHNIKÁVAL

  • A vásznat befedtem összetépkedett régi könyvlapokkal. A lapokat Modge Podge-al ragasztottam a vászonra, és a felületét is bekentem a dekupázsragasztóval.
  • Száradást követően Gessoval lealapoztam két rétegben. A rétegek között megvártam a teljes száradást.
  • A Chipboard elemet is lealapoztam, majd fehér repesztő Soft Painttel vékony rétegben lekentem. Így viszonylag finomvonalas lett a repedés a felületén. Száradás után matt lakkal védőréteget képeztem rajta.
  • A tojásos chipboard elem hátuljához gessoval lefestett, összetépkedett könyvlapokat ragasztottam, hogy a gessos könyvlapok a kis tojásablakokon át látszódjon, ha előről nézzük. A külsejére scrapbook papírokból vágott pillangókat és Candy Button akrilpöttyöket ragasztottam. Ezzel a tojásos dísz kész is. Visszatértem a vászon festéséhez.
  • A vásznat a könyvlapos alapozás után fehér repesztő Soft Painttel néhány helyen megpacsmagoltam, hogy különleges, repedezett felületet képződjön a vászon egyes részein. Az anyag vastagsága miatt több idő kellett a száradásnak, így hagytam pihenni, így csak pár óra múlva folytattam.
  • A textúrázott vásznat a kiválasztott színű Krémes Akrilfestékkel 2 vékony rétegben lekentem.
  • Száradás után sötétebb színű akrilfestékekkel distresseltem a széleket. Ez a rész annyira élvezetes, ahogy látjuk kirajzolódni a repedéseket, a könyvlapszéleket, és a vászon anyaga is itt-ott megjelenik.
  • Végezetül arany Chameleon viszpasztával csillogóssá tettem, ezzel kiemeltem pár részletet a képből.
  • A legvégén kétoldalas ragasztóval felragasztottam a pillangós tojásos festett chipboard elemet a vászon közepére, és kész is.

Hasonló lépésekkel készültek a különálló tojások is. A tojások mindkét oldalát festettem, és díszítettem. A kertben szedtem pár ágat egy a télen kivágott fáról, és egy vázába helyeztem. Erre aggattam fel a tojásokat pékzsineggel. Az üvegvázát scrapbookpapírral és egy kevés csipkeszalaggal díszítettem.

A tojásfa és a vászonkép a télikertbe került, és amikor Gábor hazaért, csak annyit mondott, hogy ‘De szép!’

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kreatívkodj gyerekkel DIY kreatívkodás

Keresés