Weboldalunk használatával jóváhagyod a Cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Scrapbook - ami a felszín alatt van

Scrapbook - ami a felszín alatt van A scrapbook jóval túlmutat a fényképek és papírok ragasztgatásán. Less be a felszín alá, és ismerd meg miért is olyan szép ez a hobbi.

 

Azon túl, hogy a készülő scrapbook albumjaiddal a legszebb örökséget adod a családodnak, létezik még a kreatív albumkészítésnek jónéhány felszín alatti jótékony hatása. Ezekről ritkán beszélünk, pedig ezek ismerete segíthet abban, hogy fontosnak tartsd a scrapbookos dokumentálást, átérezd a jelentőségét, és kitartó scrapbookossá válhass.

A scrapbookozás jótékony hatásai

  • A scrapbookozás garantáltan kikapcsol. Kiszakadhatsz az alkotás idejére a mókuskerékből. Nagybetűsen ALKOTNI csak úgy lehet, ha átengeded magad neki, és hagyod, hogy elragadjanak újra az emlékek, élmények. Esti tévézés helyett az egyik legjobb ÉNIDŐs alternatíva.
  • Az emlékek alkotás közbeni újra átélése segíthet feldolgozni akár a nehezebb életeseményeket is. A vidámakon pedig újra jót nevethetsz.
  • A scrapbookozás a legjobb önismereti tréning, hiszen a sztorik elmesélésével a legbelsőbb érzésidet is kiadod magadból. Emlékezz rá, magadnak alkotsz, magadról! Nem ország-világ előtt kell kitárulkozni.
  • Ha vannak gyerekeid, akkor a scrapbookba már őket is belefoglalod. A gyerekek identitástudatát növelheted azzal, ha a családi történeteket megörökíted. Lesznek gyökereik, lesznek történeteik, amikre a scrapbook oldalakon keresztül emlékezhetnek, és majd mesélhetnek. Ne csak a nagy dolgokat dokumentáld, mint születésnap, vagy mérföldkövek, hanem a hétköznapi, mesélhető sztorikat is. Pszichológusok, pedagógusok is elismerik a családi történetek fontosságát a gyerekek jellemfejlődésében.
  • Scrapbookosként megtanulod értékelni az életed legapróbb csodáit is. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy észreveszed őket, hiszen nyitottá válsz rá, keresed a szépet, a jót. Igényed lesz úgy élni az életedet, hogy a jövő generációk büszkék legyenek rád a családi krónikát lapozgatva. Ez tudat alatt minden scrapbookosban benne van. A scrapook jobb emberré tesz!
  • A scrapbookozás jótékonyan hat a kreativitásodra. Lehet, most azt gondolod:  – Kreatív? Én???  Igen, Te!  A saját életedet, azt  ami veled történt, Te magad tudod feldolgozni és megörökíteni. A kreativitás nem egy mumus. Merj leülni alkotni, majd engedd el magad. Lebegjen mindig a szemed előtt a scrapbookozás lényege, és minden sokkal könnyebb lesz, mert van célja az alkotásodnak.  Oldalról-oldalra, sztoriról-sztorira azt veszed majd észre, hogy menet közben jönnek maguktól az ötletek arra vonatkozóan hogyan egyesítsd egy oldalon a képeket és a sztoridat. Sokszor bátorság kell nekikezdeni, de majd rájössz, hogy scrapbookozni egyáltalán nem bonyolult, viszont remek, egyben nagyon hasznos időtöltés.
  • A scrapbook nagyon jó kapcsolatápoló. A mai világban az emberek elfelejtenek beszélgetni, odafigyelni egymásra, mindenki morcos, és kemény. Ha egy családtagról, barátról scrapbookot készítesz, majd azt megmutatod neki, úgy gondolom biztosan hálás lesz érte. Látja majd a kézzel készített alkotáson mennyi munka, érzés van benne. Attól nincs is felemelőbb érzés, mint közösen nosztalgiázni az adott történeten, vagy újra nevetni egy jót közösen.
  • Scrapbookosként soha többé nem lesz gond az ajándékozás. Egy kis fotóalbum tele szeretettel, mindig telitalálat a nagyiknál, tanároknál, barátoknál, rokonoknál.

 Látod? Még mindig nem arról beszéltem miből és hogyan tudsz scrapbokozni, vagy a technikai hogyanokról, mégis mennyi mindent megtudtál erről a csodás hobbiról.

Ha úgy érzed szívesen belevágnál, de nem tudod merre indulj, akkor olvasd el a Scrapbook Iránytű posztomat.

Tartalomhoz tartozó címkék: Scrap-suli Scrapbook

Keresés